Засилен интерес от чужбина за участие в текстилното изложение ТМТ Експо

Три месеца преди старта организаторите от Интер Експо Център са в трескава подготовка

По-малко от три месеца остават до второто издание на ТМТ Експо. Българското текстилно бизнес изложение за втори пореден път ще представи в Интер Експо Център на професионалната публика иновациите и тенденциите в сектора на материалите, машините и технологиите. Отчитайки засилен чуждестранен интерес, от 25 до 27 септември форумът ще създаде всички необходими условия за развитието на бизнеса, създаването на нови контакти и стъпването на нови пазари.

След провеждането на първото си издание през 2018 г. ТМТ Експо даде ясни индикации, че ще бъде основен форум в календара на индустрията както за България, така и за областта на Югоизточна Европа. „Отбелязваме силен интерес от района на Балканския полуостров, като особено голям е от страна на турски фирми. Отчитаме увеличение на запитванията за участие и на фирми от Румъния, Гърция, Северна Македония и Сърбия“, коментират организаторите. Отчетлива е тенденцията за участие и на компании от Италия, Великобритания и Полша, както и на китайски и индийски фирми.

 За изданието през 2019 г. се очаква ръст от 20% спрямо предходната година, както по отношение на заявените изложбени площи, така и в броя на участниците. Компаниите от България и чужбина, които заявяват присъствието си, са представители на почти целия спектър от производства и дейности в сектора. Това включва фирми от сферата на дизайна проектирането, кроенето, софтуера, CAD/CAM системите, подготовката за производството и технологичното производство. На изложението се представят най-модерните решения в текстилната логистика, пресоване и гладене, довършителни работи, тестване, вътрешен материален поток, осигуряване на качеството, оборудване за пране и химическо чистене.

ТМТ Експо и COPIS – за втори път заедно

За втори пореден път ТМТ Експо ще се проведе паралелно с COPIS – международният форум, на който за 8-и път ще се  предоставят иновациите в областта на рекламните и печатните комуникации. След като през 2018 г. двете изложения привлякоха вниманието на повече от 6000 професионалисти от страната и чужбина във взаимосвързани икономически области, през тази година заявката е за по-висок интерес и обща изложбена площ, надвишаваща 8000 кв.м.

Три месеца преди второто си издание ТМТ Експо 2019 е форум, очакван от специалистите в областта на текстилната индустрия у нас и Югоизточна Европа. Регистрация за участие, както и всички подробности за изложението, ще откриете на tmtexpo.bg.