Какво очаква печата, рекламата и текстила този петък?

Време за бизнес и в последния ден на COPIS и ТМТ Експо

 Дните от 25 до 27 септември отдавна са заградени в червено в календара от българските и чуждестранните специалисти в рекламния и текстилния бранш. Те с нетърпение очакваха тазгодишните издания на международните изложения COPIS 2019 и ТМТ Експо. В първите два дни професионалните форуми, благодарение на стотиците изложители от България и чужбина, както и на богатата съпътстваща програма, успяха да създадат безпрецедентна бизнес атмосфера. Последният ден за двете изложби отново дава заявка в зали 1,2,3 и 4 на Интер Експо Център да се прави бизнес с пълна сила.

Бизнес, бизнес и пак бизнес

Още преди да бъде даден стартът му, COPIS 2019 обеща да бъде „Място за вашия бизнес“ и го изпълни. Единственото професионално бизнес изложение в сектора на печата и рекламата в България успя да събере на едно място редица професионалисти от страната и чужбина, които да открият мащабните възможности, които индустрията предлага. Като ежегодно място за среща на професионалистите, COPIS предоставя платформа за тенденциите при графичния и пространствения дизайн, дигиталния печат, материалите и консумативите за печатната индустрия, софтуер за печат и управление на бизнес процесите, промоционални сувенири и подаръци, рекламен текстил, производство на рекламно-информационни елементи и визуални комуникации. С любопитство посетителите на изложението споделят, че са забелязали и че се очертава нова тенденция, а именно навлизането на народните елементи в рекламните продукти. Сред тях са различни шевици и пафти, характерни за различните краища на страната. На бързи обороти продължава и текстилното изложение ТМТ Експо, в което освен огромните машини компаниите представят и софтуерни решения от последно поколение – Факторът в текстилната индустрия днес.

B2B зона в зала 1

Това ще бъде едно от местата, на които присъстващите на COPIS и ТМТ Експо ще осъществяват срещите си с колегите си от Сърбия. Двете изложения са обект на сериозен интерес от секторите на печата, рекламата и текстила в източната ни съседка. В специално сформирана бизнес делегация от Сърбия представители на 20 компании идват на среща с настоящи и бъдещи български бизнес партньори.

Втора браншова конференция

В последния ден на COPIS и ТМТ Експо ще се проведе и Втората браншова конференция "Тенденции и иновации в текстилната и модната индустрия", която ще отвори врати в зала Руен на Интер Експо Център. Събитието е част от съпътстващата програма на изложението за текстил, машини и технологии ТМТ ЕКСПО 2019. По време на конференцията ще се състои представяне на научни разработки, презентация на нови продукти и услуги и панелна дискусия

Време за награди

Петък е и време за награди. В последния ден от седмицата ще бъдат отличени победителите в първото издание на вълнуващото предизвикателство Fabric is Cool. Те ще получат награда от 2500 лв., която ще разделят помежду си. Събитието е част от съпътстващата програма на COPIS 2019. В него три екипа от професионалисти в различни сфери – маркетинг, дизайн и copywriting, премериха сили, като имаха задача да сътворят цялостна кампания за три различни бранда, предназначена за един от най-натоварените периоди от годината – Коледа.

В рамките на днешния ден те ще представят визия на backlit продукт, която ще бъде оценена от професионално жури.

Още вълнуващи изненади очакват посетителите в зали 1,2,3 и 4 на Интер Експо Център. Вратите на двете международни изложения ще останат отворени до 17 ч. в днешния ден.